Bruno Casajús: “Tinc familia a Valdepeñas, un poble molt bonic de Jaén”

Per Arnau Pérez

Avui entrevistarem a en Bruno Casajús, un nen d’onze anys que té uns parents molt llunyans, gairebé a l’altre punta d’Espanya, Jaén. En Bruno viu a Barcelona desde que va néixer, tot i que te família a quasi vuit-cents quilòmetres i encara així hi viatja algunes vegades en cotxe.

Concretament, de quina zona de Jaén son els teus parents?

Els meus parents són de Valdepeñas de Jaén, un lloc molt bonic, a mi em sembla fantàstic per a viure-hi, tens allà el teu poblet, el teu oli ja que allà es un comerç molt gran d’oli.

T’agrada Jaén? Encara hi ha famílies que hi viuen tot l’any?

Si, m’encanta anar perquè quan hi vaig veig la meva tieta-àvia i m’agrada veure la meva àvia quan ve tan contenta.

Que es el millor de fer vacances a Jaén?

Bé, el millor és estar amb la família, m’enrecordo d’una vegada que vam fer Halloween i donava molta por perquè  si erets un zombie havies de perseguir als que estaven vius i encara, a la una de la matinada et continuaven perseguint els zombies perquè allà tots es coneixen i saben on viuen. Allà és bastant divertit.

Em podries explicar que se sent al tenir parents tan lluny d’on tu vius?

Bé, tampoc és una pregunta massa difícil de respondre, de tant en tant els veiem, fem videotrucades, encara estem comunicats amb ells i no és gaire diferent a tenir una persona a la teva casa, vull dir, una miqueta si perquè els anyores molt perquè hi ha famílies com la meva que potser les veiem un cop a l’any i bé, les anyores bastant alguns cops.

Quan i perque va ser l’última vegada que els vau visitar?

Crec que va ser per l’aniversari de la meva àvia o per la mort del meu avi, ens vam reunir tota la família i com que el meu avi i la meva àvia eren del mateix poble vam fer el funeral alla.

Et venen a visitar? Cada quant?

No, normalment no però tinc una cosina que vindrà d’aquí poc. Però normalment som nosaltres els que anem a visitar-los.

Quines han sigut les teves millors experiències amb ells?

Bé, com ja he dit abans, el Halloween, m’agrada molt quan em quedo a dormir perquè em fan torrades amb melmelada , que es casolana pero li fiquen crema de cacauet i es una barreja bastant extranya pero bona.

Quan es el teu aniversari et venen a visitar?

El meu aniversari es el quinze de juny, vaig néixer el 2010, una molt bona època i no, normalment, be algun any si que hem anat a visitar-ho pero normalment ho celebro amb tots els meus companys però sobretot els meus amics, un d’ells es l’Arnau.

Jaen es lloc de mar o muntanya?

No t’ho sabria ben dir ja que fa molt de temps que no hi vaig, però pel que recordo crec que és de muntanya.

Quins són els menjars típics de Jaen?

Els menjars típics són la carn (xai, vedella, porc, …), oli, per suposat, i per la resta tot és molt semblant a Catalunya, pa amb tomàquet, etc. Hi han restaurants, tot i que alguns de Barcelona als no hi son, potser en algun poblet els pots trobar pero normalment costa.

Les muntanyes de Jaén son boniques?

Si, si vas a fer un tour et sorprendràs bastant perquè la majoria d’arbres que creixen allà són oliveres però per la resta tot és molt bonic, veus tots els pobles i tot és molt bonic.

Jaen te algún volcà? està extingit o actiu?

Crec que no té cap i si té algun crec que est extinguit.

Si algun dia anés a Jaén, quins llocs recomanaries?

Et recomanaria el meu poble perquè és molt bonic, et recomanaria també un poble que està al costat tot i que no m’enrecordo del seu nom però és molt bonic, amb les seves catedrals.

Redactor junior

close