/

Classes virtuals o presencials?

Per: Bruno, Àlex R, Abril iDavid

Últimament, hem viscut un seguit de canvis dels quals molts estan relacionats amb la situació de pandèmia i d’aprenentatge. Alguns d’ells, la mascareta, el gel hidroalcohòlic i la distancia de seguretat. Durant el primer confinament l’alumnat de l’Escola Fluvià va haver d’acabar el curs virtualment i es va poder comprovar que no era impossible aprendre des de casa. Així que en aquest article analitzarem els pros i els contres de l´educació telemàtica.

Per començar, a les classes virtuals, els horaris són més flexibles. Les classes virtuals també ajuden a que els nens i les nenes aprenguin a conviure dins del món virtual. A mes, les sessions des de casa són en un ambient més agradable perquè tens més facilitat per accedir als materials.

Per a l’altre banda, també hi ha punts en contra. Per exemple, l’escola virtual necessita pantalles com ordinadors, tauletes i molts altres dispositius que no totes les famílies es poden permetre. Tenir-los també pot tenir conseqüències negatives perquè és fàcil distreure’s i no aprofites tant el temps.

En relació a aquest tema, un altre  fet en contra és que no pots veure als teus companys i, tot i que pots jugar online, la manera més divertida de jugar és passant una bona estona amb els teus amics i amigues de manera física.

Per acabar, es podria portar a terme un sistema híbrid (casa-escola), quan l’alumnat és més gran però prèviament s’haurien de formar en competencies digital i ser més autònoms i responsables.

Redactor junior

close