Un llibre de poesia. (Mauricio Santos / Unsplahs)
/

Descobrint els ‘haikus’ amb la Inés

Els nens i nenes tenim una visió dels mestres com a persones aficionades amb les matemàtiques, l’anglès, el català o  les ciències. Però, alguns tenen talents ocults que no coneixem.

Recentment, hem descobert que la Inés, professora especialitzada en civilitzacions, té un talent molt especial, que fins ara era desconegut per a molts de nosaltres.  La Inés escriu Haikus, una tipologia poètica peculiar.

Ens hem assabentat que en el teu temps lliure escrius haikus. Ens pots explicar de que es tracta?

El haiku és una poesia japonesa que bàsicament, en el seu contingut, versa sobre la natura i el pas del temps. Però actualment, treballa altres temàtiques com l’amor, la mort, el destí i les experiències vitals a nivell formal.
Son uns tipus de poesies que no es basen en la rima sinó que el que és important és el comptatge de síl·labes. A més a més, cada haiku està format per tres versos.

Com i on vas descobrir els haikus?

Ho vaig descobrir quan vaig viatjar al Japó i vaig veure que hi havia molts poetes japonesos que escrivien Haikus.

Què és el que t’agrada dels haikus?

Que puc expressar el que penso, el que sento i el que m’emociona. Diuen molt de mi.

Que et fan sentir?

Els haikus em fan sentir alegria, tristor, em fan riure, em porten records, em fan connectar amb la meva infantesa. Puc establir un diàleg amb la natura, m’ajuda a pensar, és el gimnàs de les meves neurones. M’ajuden a expressar les meves pors, les meves inseguretats i els meus dubtes. Escriure haikus m’ajuda a sortir de mi mateixa, a donar-me força i  a seguir lluitant amb aquelles coses que crec i que desitjo.

Què vols aconseguir amb aquest talent? Tens algun objectiu fixxat?

El meu objectiu principal és trobar la pau, l’equilibri, el benestar emocional i gaudir d’un petit tresor que poques persones coneixen. Potser, un objectiu al llarg termini seria escriure un petit llibre del haikus acompanyat de fotografies. També, m’agradaria escriure un llibre de haikus dels meus viatges.

Perquè et vas interessar pels haikus?

Perquè descobria una part íntima i espiritual de mi. Per fi havia trobat una camí que em permetia a expressar-me i a més a més,  menjar sa, amb la cultura japonesa que tant admiro ja que és minimalista i m’apropa a la meva espiritualitat i a la meva filosofia de vida.

Redactor junior

close