/

Els diners volen al 2022

Fet per Abril Mendoza

La passada Setmana Santa, els carrers de Barcelona es van tornar a omplir de turistes, que novament, tornen a viatjar en massa després de la pandèmia mundial sense preocupar-se pel confinament o restriccions.

Fa més d’un mes que les mascaretes ja no són necessàries a exteriors i certament aquesta nova restricció ha sigut un punt fort pels turistes que volen recorre la ciutat.
Els turistes són uns dels principals factors que reactiven l’economia de la ciutat i amb la seva arribada, certs negocis s’han vist beneficiats positivament.

En l’actualitat 150.000 persones viuen en la indústria turística.

El 2020, es va reduir un 80% els turistes que visitaven Barcelona.
En comparació amb els 9,5 milions registrats el 2019, només 2,1 milions d’ells van venir.

“No hi ha dubte que al primer trimestre del 2022, no hem aconseguit tenir la mateixa quantitat de turistes que el 2019 però continuem esforçant-nos per tenir-ne de millors” va dir Collboni.

Barcelona és la 3a ciutat europea i desena del món en quant a nombre de visitants i quant a despesa turística internacional, ja que ofereix turisme urbà, històric, experiències gastronòmiques, tradicions culturals, esports aquàtics, sol i platja i tots i cadascun d’ells, s’està recuperant econòmicament.

Això significa que sense el turisme, entre poc i res de l’economia de la ciutat podria sobreviure.

Un altra vegada, la Generalitat de Catalunya presenta uns nous objectius obtenint l’impuls de nous atractius, intentant descentralitzar el turisme, ara bé, acumulat en massa.

Basat en 6 punts per incrementar el turisme com:

  • Redefinir o ampliar l’oferta turística de la ciutat ara relacionada amb la indústria creativa.
  • Reactivar el projecte “Districte Internacional de Barcelona” implicant reivindicar actius emblemàtics o/i crear atractius turístics per tots els districtes de Barcelona.
  • Repensar la mobilitat turística millorant la ruta del bus turístic i autobusos discrecionals a les zones més poc gestionaes.
  • Afrontar el desenvolupament tecnològic necessari per avançar-se a les necessitats dels turistes.
  • Incorporar més propostes de treball en l’àmbit turístic per a veïns o turistes de Barcelona
  • A l’àmbit metropolità, incorporar nous continguts turístics.

L’ajuntament busca reduir el turisme passiu beneficiant a tots els sectors de la ciutat, no solament als ciutadans, sinó que també als visitants.

Naturalment, els 4,2 milions d’euros que es gastaran en els 6 objectius els quals he estat dient, només valdran l’esforç en el cas que Barcelona segueixi rebent els turistes que la visiten.

A saber, el PIB català puja un 19% interanual en el segon trimestre de l’any.

Amb tot això, encara queda per recuperar la ciutat i tornant al segon punt, certs objectius estan marcats per aconseguir la meta.

Redactor junior

close