La sisena onada de la coronavirus ha afectata moltes escoles.

Els efectes de la sisena onada a l’escola Fluvià

El centre del Poblnou pateix una situació complicada pel confinament de dues colles i diversos casos positius

Per Enrique Osorio

A gairebé totes les escoles de Catalunya s’estan confinant moltíssimes classes cada dia. Com pot afectar a l’aprenentatge? Quan acabi aquesta onada pararan de confinar-se classes? Per què s’estan confinant tantes colles?

En primer lloc per posar-nos en context cal recordar que estem vivint una època escolar complicada degut a tots els casos de covid en les diferents escoles, però avui més concretament ens fixarem en l’escola Fluvià. En aquest centre situat al carrer Fluvià del barri de Poblenou de Barcelona, s’està patint una situació complicada perquè hi ha més de dues colles confinades per complet i molts casos positius. A les persones confinades se’ls envien fitxes que a l’escola es fan presencialment, de manera que els confinats segueixen fent treballs escolars.

En segon lloc és important parlar de les mesures contra la Covid-19 que l’escola Fluvià ha de complir: desinfecció de mans, mascareta en espais tancats i intentar no ajuntar-se amb altres grups bombolla. Pel que fa la desinfecció de mans, els alumnes, quan entren a la classe pel matí han de rentar-se les mans amb aigua i sabó. Això mateix es fa abans d’esmorzar, després del patí, abans de dinar i després de dinar. Per altra banda, els alumnes han de portar la mascareta en tot moment. Les úniques excepcions són a l’hora del pati i a l’hora de dinar. En relació als grups bombolla, l’alumnat ha d’intentar no ajuntar-se en el passadís amb altres grups bombolla, però al pati aquesta norma no existeix ja que és un espai obert.

En tercer lloc, l’escola Fluvià té un altre problema i en aquest cas no és amb els alumnes si no amb els tutors i tutores perquè els professors i professores han de confinar-se juntament amb l’aulmnat i com això està passant a totes les escoles de Catalunya no poden venir nous tutors substituts i per això l’escola Fluvià s’està quedant sense personal.

Per concloure, és important saber que això està passant a totes les escoles de Catalunya i lo millor que es pot fer és complir les mesures contra la propagació de la Covid-19 perquè així s’acabi tot això de la pandèmia.

Redactor junior

close