/

Els influencers, un exemple a seguir

Fet Ainhoa Tihista

Fa ja un temps que els influencer són els protagonistes de les xarxes. Creen contingut diàriament a Instagram, TikTok, Triller, Twitter… Per fer passar una bona estona als seus seguidors/es.

Hi ha molta gent que no considera creador/a de contingut si no es tracta d’anar a una oficina i asseure’s davant d’un ordinador (encara que les/els influencers passen molt temps amb els seus ordinadors editant vídeos) però el seu treball suposa: gravar absolutament tot el que fan, cosa que pot arribar a ser molt estressant). Si ja són mínimament famosos, els hi tiren hate (comentaris criticant-los). Són personatges públics i això fa que no tinguin cap privacitat… Com aquests exemples hi ha moltíssims més, però ser influencer és un treball.

D’altra banda, té molts avantatges. Et conviden a esdeveniments, marques famoses et regalen els seus productes, et regalen viatges amb tot pagat, col·laboracions amb més famosos o inclús et publiquen els teus llibres. Encara que sigui un treball amb característiques una mica diferents, és un treball, un treball, un com qualsevol altre i si això fa feliç a la gent, ho haurem de respectar.

A més a més, són bona gent. Molts d’ells fan donacions a ONG i fan vídeos incitant a altres a fer el mateix. Molts fan vídeos amb l’objectiu de què t’agradi el teu cos, que denunciïs el maltractament, que no siguis racista, com per exemple van difondre la frase “black lives matter”. Com tot el que he dit fan moltes coses més que ajuden a canviar i millorar, a societat.

En conclusió, ho estan fent bé, estan ajudant a la gent i ho continuaran fent. De veritat són un exemple a continuar fent.

Redactor junior

close