//

Les competències bàsiques

Per: Martina Pinnelli Rodríguez

Les competències bàsiques són unes proves que fan a tota Catalunya els alumnes de sisè. Es fan a l’abril, és una bona època on comença la caloreta i els infants estan més tranquils. També és l’època de Sant Jordi i han estat llegint, això fa que hagin practicat la lectura per les competències.

Es fa a sisè perquè així saben el nivell que tenen abans d’anar a l’institut. Primer fan simulacres de proves, amb l’objectiu que a la prova definitiva no estiguin nerviosos i estiguin més preparats.

Els simulacres els fan per preparar-se i perquè es sentin segurs d’ells mateixos. A les proves de veritat de llengua (catalana, castellà i anglès) s’avalua l’ortografia, la lectura, el text, les respostes obertes i la puntuació. Està bé perquè així aprenen dels errors que fan i aprenen coses noves.

Els corregeixen mestres d’altres escoles, està bé perquè així no pensen en el passat dels nens i nenes ni en el present. Es donen les respostes mesos després. L’alumnat no està pensant casi tots els dies en els resultats, si ho ha fet bé o malament.

Redactor junior

close