//

Les competènies bàsiques a 6è

Les proves, que són obligatòries, es fan a l’abril

Per: Violeta Vergara Algueró

Els alumnes de 6è estan obligats a fer unes proves de competències bàsiques a l’abril. Precisament en aquesta època de l’any estan distrets i esbalotats perquè comença Sant Jordi i arriba la calor, també perquè s’apropa el final de curs.

Es fa a 6è perquè així saben el nivell que tenen de cara a l’institut, però això els posa  més nerviosos per la pressió. Primer fan simulacres de proves, els donen la nota i es preparen pel gran dia, els simulacres els fan pensar que és una cosa molt important quan realment és un examen que no afecta a les teves notes.

A les proves de llengua (català, castellà i anglès), s’avalua l’ortografia, el text, les respostes obertes i la puntuació. Són massa coses, i els nens no són perfectes, llavors veuen que els exigeixen perfecció, i si no ho fan així, es senten poc intel.ligents.

Els corregeixen mestres d’altres escoles, que no  coneixen als infants. Per molts joves no és agradable que sigui un desconegut els que els corregeix la prova, els posa nerviosos i preocupats. Els resultats els donen mesos després, els fan estar molt temps pensant en els resultats, preocupant-se per si ho han fet bé o no. Això els impedeix passar unes vacances tranquil·les.

Redactor junior

close